Wasmachines vergelijken

Natte was uit een wasmachine.

Verschillende wasmachines vergelijken lijkt op voorhand wellicht eenvoudig. U bepaalt de gewenste inhoud, kiest tussen een voor- en bovenlader, om vervolgens naar de goedkoopste wasmachine te zoeken. Toch zijn er veel meer factoren om rekening mee te houden! Denk bijvoorbeeld aan de stappen die u moet zetten bij een wasmachine reinigen, hetgeen u kunt doen als een wasmachine stinkt, enzovoorts. Mogelijk lijkt een wasmachine goedkoop, maar brengt deze op langere termijn hoge kosten met zich mee door wasmachine onderdelen die regelmatig vervangen moeten worden.

Wasmachinereview.nl maakt een wasmachine kopen makkelijker. Wasmachines vergelijken betekent op deze website, dat u uitgebreide reviews kunt lezen van wasautomaten en hun merken. Kiest u voor een wasmachine van Bosch, een wasmachine van Miele, of toch een wasmachine van Samsung? Per wasautomaat worden verschillende factoren besproken, waarop u de wasautomaten met elkaar kunt vergelijken. We vertellen u er graag meer over!

Aandachtspunten wasmachines vergelijken

Bij wasmachines vergelijken dient rekening te worden gehouden met een aantal belangrijke factoren. Eerder in dit artikel werden een aantal van deze factoren benoemd. Denk aan het type wasmachine, het energieverbruik van de wasmachine, de inhoud hiervan en bijvoorbeeld het geluidsniveau van de wasautomaat. Onderstaand staan de belangrijkste factoren bij wasmachines vergelijken nog eens opgesomd:

  • Soorten
  • Energieverbruik
  • Inhoud
  • Geluidsniveau
  • Wasprogramma’s
  • Merk
  • Onderhoud

Verschillende soorten wasmachines

Wasautomaten worden in verschillende soorten aangeboden. Kiest u voor een wasmachine bovenlader, of voor de klassieke voorlader? Een wasmachine bovenlader heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een opening aan de bovenzijde van het apparaat. Ideaal, wanneer u de wasautomaat in een kleine ruimte wilt gebruiken. Bij een voorlader kunt u tegen het probleem aanlopen, dat de deur van de wasautomaat niet goed te openen is. Naast het verschil tussen een bovenlader en voorlader, kan ook het gebruik van een wasdroogcombinatie het overwegen waard zijn.

Een was droogcombinatie is een alternatief voor een wasmachine en droger set. Iets waar men in het verleden vaak voor koos. Zeker in woningen met onvoldoende ruimte om de was uit te hangen, kan een wasdroogcombinatie interessant zijn. U heeft minder ruimte nodig dan bij een wasmachine en droger combi, maar kunt uw kleding wel droog in de kast hangen!

Energieverbruik van wasautomaten

Naast de verschillende soorten wasmachines, is ook het energieverbruik van wasmachines een belangrijke factor. Wasmachines vergelijken is vaak gericht op het vinden van een wasautomaat die goedkoop is. Het is echter minstens zo belangrijk om naar het energielabel van uw witgoed te kijken. Een iets duurdere wasautomaat kan over een langere termijn goedkoper blijken te zijn, door een lager energieverbruik. Zo verdient u maandelijks een deel van uw investering in de wasautomaat terug. Zeker wanneer u voor een wasmachine en droger set kiest, is het belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik.

Inhoud van wasmachines

Verschillende wasmachines vergelijken. Het is verstandig om voorafgaand aan wasmachines vergelijken een overzicht te maken van uw wensen. Hoe groot moet de inhoud van de wasautomaat bijvoorbeeld zijn? Kiest u voor een wasmachine 7 kg, een wasmachine 8 kg, een wasmachine 9 kg, of een wasmachine 10 kg? Houd er bij het kiezen van uw inhoud rekening mee, dat de was vaak over meerdere wasbeurten verdeeld wordt. Ook, wanneer u een hele grote wasmachine heeft! Uw gekleurde was wilt u immers niet samenvoegen met uw witte was. Het zou ertoe kunnen leiden, dat uw witte was gekleurd uit de wasautomaat komt.

De inhoud van de wasautomaat mag niet te klein zijn. Dit zou voor een onnodig groot energieverbruik kunnen zorgen. Andersom wilt u voorkomen dat u bij iedere wasbeurt ruimte overlaat in de wasautomaat. Een derde punt om rekening mee te houden bij wasmachines vergelijken op hun inhoud, is een eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst. Dit zal voor een flinke toename in de hoeveelheid was zorgen.

Geluidsniveau van de wasautomaat

Mocht u in een wat kleinere woning wonen, dan is ook het geluidsniveau van de wasautomaat een belangrijke factor. U wilt voorkomen dat uw buren hinder ondervinden van uw wasautomaat. Daarbij wilt u de wasmachine niet overal in huis horen! Zeker niet, wanneer u de wasmachine ook in de nacht gebruikt. Woningen met een dubbele meter profiteren ’s nachts van een lager energietarief. Het maakt zij goedkoper kunnen wassen.

Er zijn verschillende hulpmiddelen om het geluidsniveau van een wasautomaat terug te dringen. Zorg bijvoorbeeld voor geluidsisolerend materiaal rondom de wasmachine, of zet de wasmachine op speciale pootjes. Niet alleen het geluid wordt op deze manier geabsorbeerd, ook gaan deze pootjes vaak het trillen van uw witgoed tegen.

Verschillende wasprogramma’s

U wilt er zeker van zijn, dat u alle soorten kleding in de wasmachine kunt wassen. Het is daarom belangrijk om naar de verschillende wasprogramma’s te kijken. Het wassen van zijde gebeurt op een andere temperatuur, dan het wassen van katoenen ondergoed. Daar komt bij dat er vaak ook een verschil zit in het aantal toeren. Kleding van zijde en wol dient op een lager toerental gewassen te worden, dan kleding van katoen of polyester.

Ook kan het prettig zijn, wanneer een wasautomaat de mogelijkheid biedt om kleding enkel te spoelen. Het spoelen van kleding is bijvoorbeeld prettig na een training op de sportclub. Niet alleen kost het onnodig veel geld om kleding altijd met wasmiddel te wassen, ook is dit vaak bepaald niet bevorderlijk voor de levensduur van uw kledingstukken. Reden genoeg om hier rekening mee te houden bij wasmachines vergelijken.

Merken wasmachines vergelijken

Een vijfde factor bij wasmachines vergelijken is vaak het merk hiervan. Het ene merk heeft een betere naam bij de productie van wasautomaten, dan het andere. Daar komt bij dat de merken zich vaak op verschillende prijssegmenten richten. Waar AEG wasautomaten aanbiedt in zowel een lage- als hoge prijsklasse, richt Bosch zich op de duurdere apparaten.

Bekende merken wasmachines:

Onderhoud aan de wasautomaat

Tot slot is het bij wasmachines vergelijken belangrijk om naar het benodigde onderhoud aan de wasmachine te kijken. Hoe vaak moet u een wasmachine reinigen? Welke wasmachine reiniger dient hierbij gebruikt te worden, of kan dit met water? Hoe kunt u het filter van de wasmachine schoonmaken? Enzovoorts. Door de wasautomaat regelmatig te onderhouden, blijven de wasmachine onderdelen in een goede staat verkeren. De kans dat een wasmachine reparatie noodzakelijk wordt is hierdoor bijzonder klein. Het heeft daarbij logischerwijs een positieve invloed op de levensduur van het apparaat.

Tip: in de wasmachine handleiding vindt u vaak meer informatie over het benodigde onderhoud en de manier waarop u dit uitvoert.

Wasmachine aanbieding en bestellen

Is het vergelijken van wasmachines u gelukt? In dat geval is het tijd om de wasmachine te kopen! Een wasautomaat bestellen vergt echter een laatste stap. Zo kan het interessant zijn om een wasmachine aanbieding te zoeken. Soms is een wasmachine bij Coolblue goedkoper, dan diezelfde wasmachine bij Mediamarkt. Andersom geldt dit natuurlijk ook! Door een wasmachine aanbieding te zoeken, kan een wasautomaat goedkoper blijken te zijn dan u op voorhand wellicht had verwacht. Zo bespaart u al snel enkele tientallen euro’s op de kosten voor de aanschaf van uw nieuwe witgoed. Aanbiedingen voor wasmachines worden vaak aangeboden als wasmachine cashback actie, of als een korting op de verkoopprijs.

Beste koop wasmachines van dit moment

Onderstaand vindt u een handig overzicht van de beste wasmachines van dit moment. Bij ieder van deze wasmachines is het energielabel, de prijs en de meest innovatieve technologie te vinden. Voor welke van deze wasmachines kiest u?

#1: Samsung WW80M642OPW QuickDrive

ModelWW80M642OPW
EnergielabelA+++
USPQuickDrive
Prijs807,-

#2: Miele WCJ 670 WPS TwinDos WiFiConn@ct

ModelWCJ 670 WPS
EnergielabelA+++
USPWiFiConn@ct
Prijs1.299,-

#3: Bosch WAYH2842NL i-DOS

ModelWAYH2842NL i-DOS
EnergielabelA+++
USPi-DOS
Prijs896,-