Witgoed

Witgoed vergelijken

Het gros van de Nederlandse gezinnen beschikt over haar eigen witgoed. Denk aan een wasmachine, een wasdroger of bijvoorbeeld een was droogcombinatie. Een enkeling kiest voor het gebruik van een wasserette voor het wassen van het vuile wasgoed. Nadeel hiervan is het ontbreken van de mogelijkheid om uw eigen wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Vaak zit dit standaard in het apparaat! Daarbij is de kans op schade aan uw kleding groter, doordat dergelijk witgoed vaak maar een beperkt aantal was- en droogprogramma’s aanbiedt.

De aanschaf van witgoed hoeft niet duur te zijn, wanneer u vooraf verschillende wasmachines, wasdrogers en wasdroogcombinaties met elkaar vergelijkt. Let hierbij niet alleen op de apparaten zelf, maar bijvoorbeeld ook op de merken. Kiest u voor een duurder merk als Bosch en Whirlpool, of geeft u de voorkeur aan B-merken voor witgoed als Zanussi en Haier? Lees snel verder, hoe u verschillende apparaten met elkaar kunt vergelijken.

Verschillende soorten witgoed

Witgoed wordt in verschillende soorten aangeboden. De meeste huishoudens hebben een wasmachine in huis. De wasmachine kan gecombineerd worden met een wasdroger, middels u hier voldoende ruimte voor heeft. Een wasdroger biedt u het voordeel, dat natte kleding niet door het huis hoeft te worden opgehangen. Iets wat noodzakelijk is, wanneer u geen balkon of tuin heeft om uw wasgoed te laten drogen. Naast de combinatie van een losse wasmachine met een losse droger, kan ook een was droogcombinatie interessant zijn.

Deze vorm van witgoed is momenteel sterk in opkomst. Een wasdroogcombinatie combineert een losse wasmachine en een losse wasdroger tot één apparaat. Het aantal wasprogramma’s is hierbij niet kleiner. Zo heeft u veel minder ruimte nodig, om dezelfde mogelijkheden te hebben als bij twee losse apparaten. Naast de verschillende soorten witgoed, worden de apparaten zelf ook in verschillende modellen aangeboden. Denk aan het verschil tussen een wasmachine bovenlader en een wasmachine voorlader.

Witgoed vergelijken bij Wasmachinereview.nl

Wasmachinereview.nl maakt witgoed vergelijken makkelijker! Wasmachines vergelijken, wasdrogers vergelijken en bijvoorbeeld was droogcombinaties vergelijken is eenvoudiger met de tips op deze website. Daarbij geven we u tal van voorbeelden van kwalitatief goede wasmachines, drogers en combinaties van deze apparaten. Onderstaand hebben we de belangrijkste punten voor het vergelijken van witgoed nog eens op een rijtje gezet. Kijk op de individuele pagina’s over het vergelijken van verschillende soorten witgoed, op welke punten u nog meer kunt letten.

Factoren om rekening mee te houden:

  • Inhoud
  • Energieverbruik
  • Merk
  • Geluidsniveau
  • Onderhoud

Inhoud van het witgoed

U wilt er zeker van zijn dat het apparaat u voldoende ruimte biedt voor uw vuile wasgoed. Aan de andere kant is het zonde, wanneer er veel ruimte overblijft in de wasmachine of wasdroger. Houd er rekening mee, dat het wasgoed vaak wordt opgedeeld in verschillende batches. Felgekleurde kleding wenst u immers niet te wassen met uw witte shirts of blouses. Veel mensen kiezen voor witgoed van 8 kg, of witgoed van 9 kg. Grotere gezinnen zouden voor apparaten van 10 kg of zelfs 12 kg kunnen kiezen.

Energieverbruik van wasmachines, drogers en combinaties

Aansluitend op de inhoud van de wasmachines en wasdrogers, is het belangrijk om naar het energieverbruik hiervan te kijken. Soms kan het voordelig zijn om iets meer te investeren bij de aanschaf van een witgoed topper, zodat u op maandbasis geld overhoudt. Daarbij kan het slim zijn om naar een witgoed outlet te zoeken, zodat zelfs een energiezuinige wasmachine of wasdroger u niet veel hoeft te kosten. Het energieverbruik van witgoed wordt aangeduid met een energielabel. Des te groener het label, des te lager zijn ook uw maandelijkse kosten.

Verschillende merken vergelijken

Niet alleen wilt u verschillende soorten witgoed kunnen vergelijken. Ook is het verstandig om te kijken naar de witgoedmerken. Kiest u voor een wasmachine van Bosch, een wasdroger van Samsung of wellicht een was droogcombinatie van Miele? Het aantal aanbieders van witgoed is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Kent u de minder bekende merken als Haier, Zanussi en bijvoorbeeld Beko al? De verschillende merken proberen zich van elkaar te onderscheiden door moderne en innovatieve technologieën aan hun apparaten toe te voegen. Denk aan de EcoSilence Drive-motor van Bosch en het AddWash-programma van Samsung.

Geluidsniveau van het witgoed

Een vierde factor om rekening mee te houden bij witgoed vergelijken is het geluidsniveau van het apparaat. Zeker in kleinere woningen wilt u uw gezinsleden en buren niet tot last zijn tijdens het gebruik van uw wasmachine of wasdroger. Kies daarom voor apparaten met een laag geluidsniveau en bijvoorbeeld antivibratiepootjes. In sommige gevallen loont het om geluidsabsorberende materialen rond uw witgoed te gebruiken, om de trillingen en het geluid van uw apparaat op te vangen. Ideaal, wanneer u de wasmachine, wasdroger of was droogcombinatie ook in de avond en nacht wilt gebruiken.

Onderhoud uitvoeren aan witgoed

Tot slot kunt u het witgoed vergelijken op basis van het benodigde onderhoud. Bij moderne apparaten kunt u het onderhoud vaak zelf uitvoeren. In de handleiding van uw wasmachine, wasdroger of wasdroogcombinatie leest u hier meer over. Soms zult u een speciaal schoonmaakmiddel nodig hebben. In andere gevallen kan het apparaat onderhouden worden met kraanwater. Door regelmatig onderhoud aan witgoed uit te voeren, blijven de verschillende witgoed onderdelen in een goede staat verkeren. Onder meer kalkaanslag kan zo voorkomen worden. Kalkaanslag heeft een negatieve invloed op het energieverbruik van uw apparaat en kan voor schade aan uw kleding zorgen.

Tips voor het vergelijken van apparaten

Wilt u meer weten over het vergelijken van wasmachines, wasdrogers en was droogcombinaties? Op deze website vindt u ontzettend veel informatie over de verschillende soorten witgoed. Evenals dat u per witgoedmerk een uitgebreide pagina met informatie vindt. Welke technologieën gebruiken de verschillende merken in hun apparaten? Op welke manier onderscheiden de merken zich van hun concurrenten? In welke prijsklassen bieden de merken hun producten aan? Enzovoorts.

Kijk ook eens naar de beste witgoed toppers, die u op verschillende plekken op deze website terugvindt. Door voor een van deze wasmachines, wasdrogers of was droogcombinaties te kiezen, verzekert u zichzelf van een kwalitatief zeer goed product. Zoekt u naar een nieuwe wasmachine, een wasdroger of een combinatie van allebei? Deze website helpt u graag verder!