Steeds meer Nederlandse huishoudens overwegen de aanschaf van een wasdroogcombinatie, wat ook vaak als was droogcombinatie geschreven wordt. Deze apparaten vormen een combinatie van een wasmachine en wasdroger. Belangrijk voordeel hiervan is het feit dat u ruimte overhoudt in huis. Enerzijds hoeft u niet langer twee apparaten op of naast elkaar te plaatsen. Anderzijds kan kleding voortaan direct gedroogd worden, waardoor u dit niet in huis hoeft op te hangen. Zeker in de winter is het vervelend om natte kleding in de kamers van uw woning te moeten laten drogen. De aanschaf van dit apparaat begint bij verschillende wasdroogcombinaties vergelijken.
Wasdroogcombinaties vergelijken helpt u niet alleen te besparen. Ook geeft het u een beter beeld van de mogelijkheden die deze apparaten u tegenwoordig bieden. Uit welke wasprogramma’s kunt u bijvoorbeeld kiezen? Hoe groot zijn de was droogcombinaties? Enzovoorts. Kiest u bij wasdroogcombinaties vergelijken voor de wasdroogcombinatie die goedkoop is, of gaat u voor de wasdroogcombinatie beste koop?
Aandachtspunten wasdrogers vergelijken
Bij was droogcombinaties vergelijken zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Reeds werden een aantal van deze factoren beschreven. Er is echter meer om op te letten! Niet alleen de verkoopprijs van een wasdroogcombinatie kan het vergelijken waard zijn. Kijk bijvoorbeeld ook naar het energieverbruik van het witgoed. Door voor een apparaat met een groen energielabel te kiezen, bespaart u maandelijks flink op uw vaste lasten. Over het algemeen is een wasdroogcombinatie zuiniger dan een combinatie van twee losse apparaten. U hoeft immers maar één apparaat te laten draaien. Let op, in de zomer zult u een losse wasdroger minder gebruiken. Onderstaand vindt u de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij was droogcombinaties vergelijken:
- Soorten
- Energieverbruik
- Inhoud
- Wasprogramma’s
- Geluidsniveau
- Merk
- Onderhoud
Verschillende soorten wasdroogcombinaties
Het vergelijken van apparaten begint bij het inventariseren van de verschillende soorten wasdroogcombinaties. Kiest u voor een was droogcombinatie bovenlader, of voor de traditionele voorlader? Het verschil zit hierbij logischerwijs in de plek van de opening van het apparaat. Een bovenlader wordt vaak aangeraden aan huishoudens met een zeer kleine wasruimte. Zou u in dit geval voor een voorlader kiezen, dan is het apparaat mogelijk niet altijd goed te openen. Met een bovenlader kunt u de was aan de bovenzijde in het apparaat stoppen.
Naast de was droogcombinaties, kan ook de combinatie van een losse wasdroger en losse wasmachine nog altijd interessant zijn. Mogelijk vindt u de was droogcombinatie nadelen momenteel nog te groot. Deze nadelen en de wasdroogcombinatie ervaringen van anderen vindt u in de verschillende wasdroogcombinatie reviews op deze website.
Energieverbruik van was droogcombinaties
Eerder werd al even ingegaan op het energieverbruik van witgoed als belangrijke factor om rekening mee te houden bij wasdroogcombinaties vergelijken. Het loont vaak om iets meer te investeren in een apparaat met een lager energieverbruik. Deze extra investering verdient u vervolgens maandelijks terug door een lager energieverbruik. Over het algemeen wordt gesteld dat een was droogcombinatie een lager energieverbruik heeft, dan de combinatie van twee losse apparaten. Dit geldt echter niet altijd, doordat een wasdroger in de zomer maar weinig gebruikt zal worden. Daar waar het drogen van kleding soms standaard onderdeel is van de wasprogramma’s in een was-droogcombinatie. Op jaarbasis zal het verschil tussen een combinatie van losse apparaten en een was droogcombinatie daardoor kleiner zijn dan soms gedacht wordt.
Inhoud van was-droogcombinaties
Het is belangrijk dat een was-droogcombinatie voldoende ruimte biedt aan uw kleding. Kiest u voor een wasdroogcombinatie 8 kg, was droogcombinatie 9 kg, of bijvoorbeeld een wasdroogcombinatie 10 kg? Hierbij zijn een aantal factoren belangrijk. Houd er rekening mee dat kleding vaak in meerdere porties gewassen wordt. U wilt uw witte kleding immers niet bij gekleurde kleding voegen. Het zou ertoe kunnen leiden dat de witte kleding gekleurd uit het apparaat komt. Dit maakt dat een kleinere was droogcombinatie soms al voldoende is. Aan de andere kant is het belangrijk, dat bijvoorbeeld ook uw beddengoed in een keer gewassen kan worden.
Wasprogramma’s van de was droogcombinatie
Bij wasdroogcombinaties vergelijken is het raadzaam om vooraf naar de verschillende wasprogramma’s te kijken. De programma’s op een normale wasmachine of wasdroger wijken vaak af van de programma’s bij een was droogcombinatie. Dit valt te verklaren door het feit, dat dit apparaat kleding zowel wast als droogt. Het hoeft echter niet te betekenen, dat er minder wasprogramma’s geboden worden. De verschillen zitten vaak in de duur van de wasprogramma’s.
Let bij wasdroogcombinaties vergelijken onder meer op de mogelijkheid om kleding alleen te wassen, of juist alleen te drogen. Ideaal, wanneer bepaalde kleding stukken met de hand gewassen zijn. Ook biedt u dit de mogelijkheid om kleding in de zomer buiten op te hangen. Zo hoeft u de droogfunctie van het apparaat niet te gebruiken en bespaart u op het energieverbruik.
Geluidsniveau van de wasdroogcombinaties
U wilt voorkomen dat de was droogcombinatie voor overlast zorgt. Niet alleen bij uw buren, maar ook binnen uw eigen woning! In een kleiner huis kan een luidruchtig apparaat voor de nodigde overlast zorgen. Zeker wanneer u de was droogcombinatie ook in de avond en nacht gebruikt. Er zijn hulpmiddelen om het geluidsniveau terug te dringen. Denk aan geluid absorberende stof rond het apparaat, speciale pootjes om trillingen te absorberen, enzovoorts.
Merken was droogcombinaties vergelijken
Het ene merk is verder in de ontwikkeling van was droogcombinaties dan het andere. Bij wasdroogcombinaties vergelijken rekening houden met de verschillende merken is daarom aan te raden! Kiest u bijvoorbeeld voor een betrouwbare was droogcombinatie van Bosch, of gaat u voor een model van Miele? Niet alleen is het ene merk verder dan het andere. Ook zit er een verschil in de segmenten waarop deze merken zich richten. Bosch biedt vaak iets duurder witgoed aan van een hoge kwaliteit. Daar waar een merk als AEG witgoed in alle prijsklassen aanbiedt.
Bekende merken wasdroogcombinaties:
- Wasdroogcombinatie Samsung
- Was droogcombinatie Miele
- Was droogcombinatie Bosch
- Wasdroogcombinatie AEG
- Wasdroogcombinatie LG
Onderhoud aan de wasdroogcombinaties
Een laatste factor om naar te kijken is het benodigde onderhoud aan een was droogcombinatie. Een was droogcombinatie onderhouden voorkomt dat deze al snel gerepareerd moet worden. Wist u dat klakaanslag op de onderdelen van het apparaat voor een verhoging van het energieverbruik hiervan kan zorgen? Het geeft aan hoe belangrijk het is om de wasdroogcombinatie onderdelen schoon te houden. In een was droogcombinatie handleiding is vaak meer informatie te vinden over het onderhoud wat moet worden uitgevoerd.
Kijk hierbij niet alleen naar de eenvoud van het onderhoud, maar ook naar de schoonmaakmiddelen die u hierbij nodig heeft. Zijn dit speciale middeltjes, of kunt u ook kraanwater gebruiken?
Wasdroogcombinatie aanbieding en bestellen
Op het moment dat u een goede was droogcombinatie vergelijking gemaakt heeft, breekt de laatste stap aan. Dit is het zoeken naar een wasdroogcombinatie aanbieding, om ook op de verkoopprijs van het gevonden apparaat te kunnen besparen. Een was droogcombinatie bij Coolblue is soms goedkoper, dan diezelfde wasdroogcombinatie bij Mediamarkt. Andersom kan dit natuurlijk ook gelden. Een was droogcombinatie aanbieding kan in verschillende soorten worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een cashback actie, waarbij u een deel van de aanschafprijs teruggestort krijgt. Ook een korting op de reguliere verkoopprijs van het apparaat komt regelmatig voor.
Beste koop wasdroogcombinaties van dit moment
Onderstaand vindt u een handig overzicht van de beste wasdroogcombinaties van dit moment. Bij ieder van deze wasdroogcombinaties is het energielabel, de prijs en de meest innovatieve technologie te vinden. Voor welke van deze wasdroogcombinaties kiest u?
#1: Bosch WVG30442NL
Model | WVG30442NL |
Energielabel | A |
USP | AllergyPlus |
Prijs | 811,- |
#2: AEG L7WB86GW
Model | L7WB86GW |
Energielabel | A |
USP | DualSense |
Prijs | 715,- |
#3: Miele WTH 130 WPM PowerWash Twindos
Model | WTH 130 WPM |
Energielabel | A |
USP | PowerWash |
Prijs | 1.799,- |