Wasdrogers vergelijken

Wasdroger gebruiken om was te drogen.

Veel mensen plaatsen een wasdroger op de wasmachine in huis, om hun natte wasgoed direct te kunnen drogen. Een alternatief voor het gebruik van een wasdroger is het ophangen van het wasgoed. Niet iedereen heeft echter voldoende ruimte in huis, om het natte wasgoed te laten drogen. Bent u momenteel op zoek naar een nieuwe wasdroger? In dat geval is vooraf verschillende wasdrogers vergelijken aan te raden. Wasdrogers vergelijken zorgt er niet alleen voor dat u op de investering in een nieuwe wasdroger bespaart. Ook kunt u voor een verlaging van uw maandlasten zorgen met een goede vergelijking. Let bijvoorbeeld op het energieverbruik van wasdrogers. Een zuinige wasdroger kost vaak iets meer, maar levert u over een langere termijn lagere kosten op. 

Wasmachinereview.nl maakt wasdrogers vergelijken heel eenvoudig! Kiest u voor een wasdroger van Bosch, een wasdroger van Miele, of een wasdroger van Samsung? Deze website toont u reviews van een groot aantal merken met witgoed in hun assortiment. Ook de reviews van individuele drogers zijn het bekijken waard. In deze reviews wordt een vast stramien aangehouden, om wasdrogers vergelijken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Heeft u al een beeld van de eigenschappen waaraan uw droger moet voldoen? 

Aandachtspunten wasdrogers vergelijken

Wasdrogers vergelijken kan op verschillende manieren. Kijk bijvoorbeeld naar het type droger: een wasdroger bovenlader, een wasdroger op de wasmachine, of een wasdroger combi. Bij een wasdroogcombinatie zijn de wasmachine en droger gecombineerd in één apparaat. Ideaal, wanneer u te weinig ruimte heeft voor twee grote apparaten! Ook het energieverbruik, de inhoud en het geluidsniveau kunnen factoren zijn waarop de drogers met elkaar vergeleken kunnen worden. Onderstaand vindt u de belangrijkste factoren op een rijtje: 

  • Soorten
  • Energieverbruik
  • Inhoud 
  • Geluidsniveau 
  • Merk 
  • Onderhoud 

Verschillende soorten wasdrogers

Verschillende wasdrogers vergelijken.

Reeds werden al een aantal voorbeelden genoemd van verschillende soorten wasdrogers. Kies bijvoorbeeld voor een wasdroger bovenlader, wanneer u een kleine ruimte wilt gebruiken om de droger te plaatsen. Bij een bovenlader zit de opening van de droger logischerwijs aan de bovenzijde. Het voorkomt dat u de deur van het apparaat niet goed kunt openen door een te kleine ruimte. Het alternatief is de voorlader, wat gezien wordt als de meest gebruikelijke droger. Om een wasdroger op de wasmachine te plaatsen heeft u vaak een speciale tussenlaag nodig. Deze houder voorkomt dat de droger van de wasmachine kan vallen. 

Naast de combinatie van een losse wasdroger met wasmachine, kan ook een was droogcombinatie interessant zijn. Eerder werd al beschreven, dat beide apparaten hierbij gecombineerd worden in een los apparaat. Zo bespaart u op de ruimte en vaak ook op het energieverbruik. U hoeft immers nog maar één apparaat te laten draaien! Er zijn echter een aantal wasdroogcombinatie nadelen, die maken dat men nog vaak voor twee losse apparaten kiest. In deze wasdroogcombinatie reviews leest u hier meer over. 

Energieverbruik van drogers 

U wilt voorkomen dat u na de aanschaf van een nieuwe wasdroger te maken krijgt met een sterke toename in uw energieverbruik. Zeker, wanneer u eerder al een ander model droger gebruikt heeft. Het is om deze reden belangrijk om bij het vergelijken van drogers rekening te houden met het energielabel hiervan. Het energielabel zegt vaak iets over het energieverbruik van het apparaat. Des te groener het label, des te lager de energiekosten en des te beter is de droger voor het milieu. 

Tip: zoek naar een wasdroger A+++, wanneer u zo min mogelijk energie wilt verbruiken voor het drogen van uw kleding. 

Overigens heeft niet alleen de droger zelf invloed op het energieverbruik. Een wasdroger schoonmaken kan ertoe leiden, dat het energieverbruik verlaagd wordt. Kalkaanslag zorgt bijvoorbeeld voor een toename van het energieverbruik. In de wasdroger handleiding vindt u meer informatie over het voorkomen van kalkaanslag. 

Inhoud van wasdrogers

Heeft u een eerste selectie kunnen maken in het ruime aanbod aan drogers? Kijk in dat geval naar de gewenste inhoud van de droger. Gaat u bijvoorbeeld voor een kleine wasdroger 3 kg, of voor een wasdroger 8 kg, een wasdroger 9 kg, of zelfs een wasdroger 12 kg. Veel huishoudens hebben een kleinere droger, dan een wasmachine. Dit valt te verklaren door het feit, dat u een deel van het natte wasgoed op kunt hangen. Zo hoeft niet alles gedroogd te worden in de droger! Bij sommige kledingstukken wordt zelfs sterk afgeraden, om deze in de droger te laten drogen. 

Tip: kijk ook eens naar de programma’s die op de droger worden aangeboden! Is de droger ook geschikt voor bijvoorbeeld wollen kleding, of kleding van zijde? 

Geluidsniveau van de droger 

Een vierde factor bij wasdrogers vergelijken is het geluidsniveau hiervan. Zeker wanneer u in een kleinere woning of in een appartementencomplex woont, wilt u overlast van de droger voorkomen. Niet alleen voor uw buren, maar zeker ook voor uzelf! Het is erg vervelend, wanneer het geluid van de wasdroger overal in huis te horen valt. In het bijzonder, wanneer u de wasdroger ook in de avond en nacht gebruikt. 

Er zijn verschillende manieren om het geluidsniveau van de droger terug te dringen. Het kan bijvoorbeeld slim zijn om isolerend materiaal rond de wasdroger te plaatsen. Dit absorbeert het geluid van het apparaat, waardoor overlast voorkomen wordt. Ook is het belangrijk om een houder tussen de wasmachine en wasdroger te plaatsen. Zo worden de trillingen van de droger niet overgegeven op de wasmachine, wat het geluidsniveau zou kunnen versterken. 

Merken wasdrogers vergelijken 

Kijk ook naar de verschillende merken wasdrogers. Het ene merk heeft een betrouwbaardere naam op het gebied van witgoed, dan een ander merk. Daarbij richt niet ieder wasdroger merk zich op hetzelfde prijssegment. Waar een wasdroger van Bosch vaak iets duurder is, biedt AEG haar drogers ook aan in de lagere prijsklassen. Op deze website vindt u een uitgebreide review van de verschillende witgoedmerken. 

Bekende merken wasdrogers:

Onderhoud aan de wasdroger 

Wasdroger onderhouden is belangrijk.

Een laatste factor bij wasdrogers vergelijken is het onderhoud, wat aan het apparaat moet worden uitgevoerd. Eerder las u al, dat kalkaanslag voor een onnodige verhoging van het energieverbruik kan zorgen. Regelmatig uw wasdroger schoonmaken voorkomt dit! Mochten wasdroger onderdelen na verloop van tijd ernstig versleten zijn, dan zou een wasdroger reparatie het overwegen waard kunnen zijn. Zo hoeft u niet direct in een volledig nieuwe droger te investeren. Bij het ene apparaat gaat dit echter makkelijker, dan bij het andere. 

In de wasdroger handleiding vindt u vaak meer informatie over de mogelijkheid om het apparaat zelf te onderhouden. Kijk hierbij ook goed naar de middelen die u bij het onderhoud dient te gebruiken. Zijn dit speciale schoonmaakmiddelen, of kan het onderhoud ook met kraanwater worden uitgevoerd? 

Wasdroger aanbieding en bestellen 

Een laatste stap bij een wasdroger kopen is het zoeken naar een wasdroger aanbieding. Soms is een wasdroger bij Coolblue goedkoper dan diezelfde wasdroger bij Mediamarkt, door het verschil in aanbieding. Een wasdroger aanbieding kan in verschillende vormen worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een cashback actie, waarbij u na het insturen van uw bon een deel van het aankoopbedrag terugkrijgt. Ook een korting op de verkoopprijs van de droger komt regelmatig voor. 

Beste koop wasdrogers van dit moment

Onderstaand vindt u een handig overzicht van de beste wasdrogers van dit moment. Bij ieder van deze wasdrogers is het energielabel, de prijs en de meest innovatieve technologie te vinden. Voor welke van deze wasdrogers kiest u?


#1: Samsung DV70M5020QW

ModelDV70M5020QW
EnergielabelA++
USPOptimalDry
Prijs599,-

#2: Miele TWE 620 WP

ModelTWE 620 WP
EnergielabelA++
USPFragranceDos
Prijs953,-

#3: AEG T8DE84EW

ModelT8DE84EW
EnergielabelA++
USPAbsoluteCare
Prijs649,-